X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Vlad Filat: ”Integrare europeană nu poate fi realizată doar de un singur partid”

23 iun. 2023,, 14:17   Politică
3953 0

Integrare europeană nu poate fi realizată doar de un singur partid, ci este un efort al întregii societăți.

Opinie aparține fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, notează Noi.md.

Potrivit unei postări a sa de pe rețelele sociale, dacă în toamnă Republica Moldova nu va primi demararea negocierilor de aderare riscăm ca acest deziderat să se amîne ani de zile, deoarece alegerile europarlamentare ce se vor desfășura anul viitor, la nivelul întregii UE, vor bloca procesul de noi aderări.

”Raportul preliminar prezentat de comisarul pentru extindere celor 27 de ambasadori permanenți la Uniunea Europeană a reliefat că Republica Moldova a îndeplinit doar trei din cele nouă recomandări, pentru a începe negocierile de aderare.

Fără a fi o catastrofă, raportul în cauză este un semnal deloc îmbucurător, luând în calcul că au rămas doar câteva luni, întru a îndeplini total și celelalte șase recomandări nefinalizate, pentru ca negocierile să înceapă în acest an. Acest raport dovedește că indiferent de sprijinul extern, indiferent de bunăvoința partenerilor externi, noi suntem cei care trebuie să ne rezolvăm problemele acasă.


Integrare europeană nu poate fi realizată doar de un singur partid, ci este un efort al întregii societăți. Dacă în toamnă nu vom primi demararea negocierillor de aderare riscăm ca acest deziderat să se amâne ani de zile, deoarece alegerile europarlamentare ce se vor desfășura anul viitor, la nivelul întregii UE, vor bloca procesul de noi aderări.

În plus, avansul euroscepticilor din UE poate schimba componența Parlamentului European și a priorităților structurilor europene”, a spus Vlad Filat.

Reamintim că pe 23 iunie, se împlinește un an de cînd Republica Moldova a obținut statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană.

6
6
0
1
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?