X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vitalii Ignatiev: "Deciziile Congresului nu pot fi ignorate de comunitatea internațională"

28 feb. 12:31   Politică
4431 0

Astăzi ne aflăm din nou în fața unei provocări. Autoritățile Moldovei folosesc din nou economia ca mijloc de presiune politică.

Despre acest lucru a declarat președintele Consiliului Suprem al autoproclamatei RMN, Alexandr Korșunov, în discursul său de salut la cel de-al VII-lea Congres al deputaților de toate nivelurile.

Potrivit lui, o serie de întreprinderi în care lucrează sute de oameni sînt nevoite astăzi să-și întrerupă activitatea.

”Taxele nejustificate ale Republicii Moldova împotriva Transnistriei au dus la pierderi bugetare", a declarat Alexandr Korșunov.

El a menționat că Moldova blochează importul de medicamente în Transnistria din țările CSI, iar populația a simțit deja creșterile de prețuri și insuficiența de medicamente. De asemenea, este interzis importul de echipamente medicale. "Moldova încalcă drepturile fundamentale ale omului consacrate în documentele internaționale. Facem apel la partenerii noștri internaționali cu rugămintea de a nu permite transformarea Transnistriei într-un ghetou al secolului XXI", a declarat președintele Consiliului Suprem al autoproclamatei RMN.


La rîndul său, așa-zisul ministru al afacerilor externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev, a declarat că, comunitatea internațională nu a încercat niciodată să pună accent serios pe reglementarea justă și pașnică a conflictului de pe Nistru.

"În condițiile unei furtuni geopolitice externe, nu numai că putem să ne influențăm ziua de mîine, dar trebuie să o facem cu un efort comun. Acest lucru este important tocmai acum, cînd normele internaționale se prăbușesc, cînd regulile și principiile sînt încălcate, cînd drepturile și libertățile omului sînt încălcate, cînd organizațiile internaționale universale nu mai sînt capabile să facă față sarcinilor pentru care au fost create în secolul trecut. Anume în astfel de condiții, cînd multe temelii de ieri au dispărut și altele noi abia se formează, unitatea și consolidarea sînt mai importante ca niciodată pentru poporul transnistrean și statul nostru", a declarat el.

"Deciziile actualului congres nu pot fi ignorate de comunitatea internațională, deoarece sînt luate de către delegați și deputați aleși în alegeri libere de către întreaga populație a republicii noastre. Astfel de împuterniciri reprezintă atît o mare onoare, cît și o mare responsabilitate, deoarece de aceste decizii depinde traiectoria politică a Transnistriei", a declarat ministrul de externe al autoproclamatei RMN, Vitalii Ignatiev.

20
1
0
1
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?