Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi crede că PAS și blocul socialisto-comunist ar putea forma o alianță

30 iun. 2021,, 08:30   Politică
3529 9

Liderul blocului electoral „Renato Usatîi” admite eventualitatea unei coaliții extinse între formațiunea sa, PAS și blocul socialisto-comunist. Renato Usatîi spune că dacă cele 3 entități politice se vor regăsi în viitorul Parlament, la guvernare ar trebui să participe toate și să existe o alianță de compromis, notează IPN.

Renato Usatîi se arată convins că PAS nu va obține o majoritate absolută la alegerile anticipate din iulie, iar următoarea guvernare va fi una de coaliție. Usatîi nu exclude o nouă alianță PSRM-PAS, după modelul coaliției PSRM-ACUM din 2019.

„Astăzi PAS este în proporție de 80% formată din PLDM, doar că frunzele stejarului sînt galbene. PAS poate să mai pactizeze o dată cu socialiștii. PAS nu va avea majoritate, asta e sigur. Încă nu știu cu cine vom face noi coaliție, dar știu sigur cu cine nu vom face alianță. ”, a spus Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Renato Usatîi a precizat că ia în considerare eventualitatea unei alianțe extinse între PAS, PCRM-PSRM și formațiunea sa.

La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, Blocul Electoral „Renato Usatîi” va fi pe buletinul de vot cu numărul 3. Potrivit legii, pragul de accedere în Parlament pentru blocurile electorale este de 7%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?