X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4037

Următorii fugari de la PDM? Cine sînt cei doi deputați care au votat alături de opoziție

18 iun. 2020,, 14:35   Politică
8472 4

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, urmează să se prezinte astăzi în Parlament, la solicitarea fracțiunii PAS, pentru a explica deputaților ce caută cei 75 de militari la Moscova, trimiși să defileze la paradă, în condițiile în care Federația Rusă este pe locul trei în lume după numărul de infectări cu noul coronavirus.

Propunerea lui Oazu Nantoi de la PAS a fost pusă la vot, iar rezultatele au șocat-o pe președinta socialistă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi - din cei 98 de deputați prezenți la ședință, „pentru” au votat 50.

Potrivit imaginilor video de la ședință, doi deputați din coaliția PSRM – PD au votat pentru audierea lui Pînzari. E vorba de fostul combatant Ion Leucă și de Ghenadie Buza, ambii deputați democrați.

Greceanîi a avut nevoie de o pauză ca să găsească o soluție și a încercat să-i convingă pe deputați ca ministrul Apărării să vină săptămîna viitoare în Parlament pentru a oferi explicații. Și președintele fracțiunii PD, Dumitru Diacov, a susținut propunerea spicherului, însă fără niciun succes.

În cele din urmă, 51 de deputați au votat a doua oară ca ministrul Pînzari să ofere astăzi explicații vizavi de plecarea militarilor la Moscova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?