Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un ex-vicepreședinte al Parlamentului a primit titlul de membru onorific și medalia APCE

28 ian. 2020,, 16:32   Politică
2694 0

Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi, a primit din partea președintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), titlul de membru onorific și medalia APCE pentru munca, activitatea și rezultatele pe care le-am obținut în cadrul acestui forum european.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Valeriu Ghilețchi, a scris că acest merit se datorează muncii sale din ultimii 10 ani, fapt pentru care le-a mulțumit tuturor celora care l-au susținut, inclusiv foștilor colegi din Partidului Popular European, transmite NOI.md cu referire la realitatea.md.

„Onorat în această seară să primesc din partea președintelui APCE titlul de membru onorific al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și medalia APCE pentru munca, activitatea și rezultatele pe care le-am obținut în cadrul acestui forum european. Consider că este o înaltă apreciere nu doar pentru mine, ci pentru toți cei care m-au susținut în ultimii zece ani, pentru soție și familie care au fost mereu alături, pentru colegii din PPE și pentru Parlamentul Republicii Moldova, care mi-a încredințat această misiune. Soli Deo Gloria!”, se arată în mesajul lui Ghilețchi.

Amintim că, Valeriu Ghilețchi a fost ales vicepreședinte al Parlamentului la sfîrșitul anului 2017, după ce predecesorul său, Iurie Leancă, a fost numit în funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană, în Guvernul Filip (PDM) de atunci.

Menționăm că, la începutul anului 2019, Valeriu Ghilețchi, a fost desemnat cel mai activ parlamentar al anului 2018 în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. Politicianul a participat la 338 de voturi din cele 339 în sesiunea anuală a APCE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?