X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Șeful diplomației Republicii Moldova a avut o întrevedere cu președintele APCE

15 apr. 16:45   Politică
1648 1

Ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi a avut o întrevedere cu președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Theodoros Rousopoulos.

În cadrul discuției, oficialii au vorbit despre evoluțiile politice interne din Republica Moldova, dinamica situației regionale, precum și eforturile de consolidare a instituțiilor democratice în țara noastră. Totodată, în perioada actuală de provocări pentru securitatea democratică și stabilitatea politică în Europa, a fost remarcată importanța dialogului constant între Republica Moldova și Consiliul Europei, inclusiv forul său parlamentar.

„Președintele APCE a salutat eforturile constante ale Republicii Moldova în ceea ce privește realizarea recomandărilor Consiliului Europei în vederea consolidării proceselor democratice din țară, spre beneficiul tuturor cetățenilor.

În acest context, am reiterat dezideratul Republicii Moldova de a trece la etapa de post-monitorizare, exprimînd angajamentul autorităților de a avansa ferm în procesul de reforme, consolidarea instituțiilor democratice și a statului de drept în Republica Moldova.

Cu prilejul întrevederii am semnat în Cartea de aur a Președintelui APCE.” – a menționat ministrul Popșoi.

3
1
0
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?