Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Moldova și-ar putea deschide o nouă misiune diplomatică

26 apr. 11:47   Politică
2288 0

Republica Moldova și-ar putea deschide o misiune diplomatică în Egipt. Declarația a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe, vicepremierul Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii „Bună seara”.

Șeful diplomației de la Chișinău declară că, în prezent, țara noastră nu are nicio misiune diplomatică pe întreg continent african, transmite NM.

„Una dintre prioritățile mele este să cresc numărul de misiuni diplomatice în străinătate, așa încît să avem o prezență cît mai mare pentru a putea valorifica, inclusiv, domeniul diplomației economice, dar și cea culturală. Mi-aș dori, dacă ajungem cu bine, să deschidem anul viitor o misiune în Egipt, pentru că nu avem o misiune a Republicii Moldova pe întreg continentul african și ar fi bine să începem cu Egiptul, unde avem relații economice destul de strînse, unde există cooperare în domeniul turismului. Foarte mulți cetățeni de ai noștri merg în acolo. Și am putea atrage și investiții semnificative. Există interes din partea Egiptului față de domeniul agricol din Moldova, ei importă produse din Moldova. De aceea aici ar trebui să ne focusăm”, a declarat Mihai Popșoi.

Șeful diplomației de la Chișinău declară că o altă prioritate a mandatului său este creșterea misiunilor consulare în afara țării. Mihai Popșoi spune că există și în UE state importante în care Moldova nu are, deocamdată, nicio ambasadă. „Toate acestea trebuie făcute în măsura posibilităților financiare”, a punctat Mihai Popșoi.

2
2
2
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?