X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Un candidat la Primăria capitalei, acuzat că încalcă Codul electoral

4 iul. 2023,, 15:51   Politică
3601 0

Pliante cu Lilian Carp, candidatul pe care PAS l-a înaintat la alegerile primarului municipiului Chișinău, sînt distribuite prin Capitală.

Se întîmplă deși Codul Electoral prevede că agitația electorală poate începe după înregistrarea concurentului, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

O secvență video cu pliante pe care este reprezentat Lilian Carp, plasate la ușile mai multor apartamente, au apărut pe canalul de Telegram a lui Dumitru Ciorici.

Articolul 52 din Codul Electoral prevede că „Agitaţia electorală se admite numai după înregistrarea concurentului electoral de către organul electoral”.

Lilian Carp a precizat că discutarea problemelor cetățenilor reprezintă o rutină pentru echipa PAS: Conform lui, asemenea acțiuni au loc și în afara campaniilor electorale. Din spusele sale, acțiunile nu se referă la electorală.


„Informarea cetățenilor, discuțiile și comunicarea despre problemele locuitorilor din Municipiul Chișinău este o rutină, pe care echipa PAS o face fără a aștepta campaniile electorale. Acest proces democratic, care nu include solicitarea votului sau alte intenții ce încalcă codul electoral, este o normalitate într-un stat democratic. Problemele cetățenilor trebuie să se regăsească pe agenda publică și să fie soluționate”, a comunicat Carp.

2
0
1
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?