Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Un analist politic critică dur PAS și DA

9 oct. 2018,, 13:21   Politică
3407 5

Dependența excesivă de liderii de partid, lipsa unor proiecte concrete, dar și a unei critici constructive constante și miza pe idei și mesaje uzate, sînt doar cîteva motive pentru care opoziția extraparlamentară, reprezentată de PAS și PPDA, nu reușește să sensibilizeze prea mult cetățenii.

De această părere este analistul politic Dionis Cenușă, într-un material publicat de agenția IPN.

Acesta constată și faptul că acțiunile opoziției nu sînt supuse unei critici constructive din partea presei care o simpatizează

”Nu în ultimul rînd, opoziția merge pe idei și mesaje uzate, care uzează reflexele de alarmă din interiorul societății. Orice semn de creativitate și dinamism poate avea efecte mai puternice decît tradiționalele conferințe de presă, iar creativitatea depinde de resursele umane, care deși sînt în deficit în țară sînt valabile în interiorul diasporei”, conchide Cenușă.

Anterior, și doctorul în istorie Gheorghe Cojocaru, a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că ar fi bine ca și opoziția care se declară pro-europeană să fie Pro-Moldova.

”Place sau nu, dar cei care se cred pro-europeni nu pot fi anti-Moldova, dimpotrivă, iar alianțele post-electorale se vor face deja într-un alt context, cu rezultatele concrete pe masă”, a spus Gheorghe Cojocaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?