X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Ultima oră! Partidul “Șansă”, a fost exclus din cursa electorală, anunță Recean

3 noi. 2023,, 17:08   Politică
4897 2

Partidul politic „Șansa”, afiliat controversatului om de afaceri, Ilan Șor, a fost exclus din alegerile locale generale, planificate pentru data de 5 noiembrie.

Anunțul a fost făcut de către prim-ministrul Dorin Recean în urma ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale, transmite Noi.md

Decizia este luată din considerete de securitate națională, afirmă premierul, în condițiile unui război hibrid la care este supusă Republica Moldova din partea Federației Ruse, prin intermediului grupului criminal organizat condus de oligarhul fugar Ilan Șor.

„Pentru ca sa monitorizăm, să limităm impactul acestor grupări criminale, 5.000 de oameni, zilnic, erau în toată țara ca să documenteze și să prevină”, a declarat Recean.

Dorin Recean a declarat că în ultimele luni Partidul Șansă ar fi primit peste un miliard de lei.


Decizia CSE a fost anunțată după ce Serviciul de Informații și Securitate a comunicat că, împreună cu alte instituții ale statului, a documentat mai multe scheme prin care formațiunea Șansă este finanțată din Federația Rusă, prin cetățeni interpuși din state terțe, inclusiv Kazahstan și Turcia.

16
1
1
1
65

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?