X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Șupac: Democrații au ignorat sesiunea APCE

27 iun. 2018,, 15:40   Politică
2904 1

Delegaţia Moldovei, care participă la sesiunea de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), de această dată nu include nici un reprezentant al Partidului Democrat de la guvernare.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a scris pe reţelele sociale membra delegaţiei, preşedinta fracţiunii partidului Comuniştilor, Inna Şupac, care consideră că democraţii au ignorat sesiunea din cauza că se tem „să fie criticaţi pentru acţiunile nedemocratice ale autorităţilor moldovene”.

„În cei opt de ani de experienţă în Parlamentul Moldovei, pentru prima dată văd ca partidul de guvernămînt să nu-şi delege un reprezentant Sesiunea APCE. Amintesc că fiecare facţiune parlamentară are cîte doi reprezentanţi în această delegaţie. Nici Marian Lupu, nici Valentina Buliga nu au venit. Iar aceasta este ultima sesiune a APCE pace pentru actuala componenţă a Parlamentului Moldovei”, a amintit ea, menţionînd că „se pare că puţini dintre membrii PDM au dorinţa de a ajunge în focul fierbinte al indignării europenilor din cauza hotărîrii de anulare a rezultatelor alegerilor din Chişinău”.

Potrivit Innei Şupac, de aceea „coordonatorul principal (al coaliţiei de guvernare şi liderul PDM, Vlad Plahotniuc – „I.”) este nevoit prin ziarul „Timpul” să-şi explice lui acest capriciu pe care nu îl înţeleg nici colegii săi de partid”.

INFOTAG precizează: Sesiunea APCE se va încheia pe 29 iunie. Agenda sesiunii include chestiuni importante precum noile restricții privind activitatea organizațiilor neguvernamentale din statele membre ale Consiliului Europei; distrugerea intenţionată și circulația ilegală a obiectelor de patrimoniu cultural; extinderea drepturilor şi posibilităţilor femeilor în economie; situația umanitară a refugiaților din țările vecine ale Siriei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?