X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Stoianoglo: „Dosarele de îmbogățire ilicită sunt pornite pe aparențe”

27 ian. 2023,, 11:00   Politică
2284 0

Procurorul General suspendat, Alexandr Stoianoglo a înaintat un demers către Procuratura Generală prin care solicită încetarea practicilor ilegale de persecutare a persoanelor publice prin utilizarea urmăririlor penale pentru îmbogățirea ilicită. Stoianoglo s-a referit la ultima hotărîre a Curții Constituționale dar și la jurisprudența anterioară legat de conceptul deîmbogățire ilicită, pe care spune el, procurorii n-au înțeles-o, dar o aplică abuziv.

Procuratura Generală a pornit, din 2021, mai multe dosare pentru îmbogățire ilicită în condițiile unui vid de metode de investigare, a afirmat Stoianoglo într-o conferință de presă. El acuzat că procurorii ar admite practici neuniforme și abuzive, iar procesele penale inițiate ar încălca grav legislația.

„Toți cei implicați în combaterea corupției trebuie să-și conformeze activitățile cadrului legal. Nu este posibil de făcut dreptate pe nedreptăți. În consecință, procurorii continuă să încalce flagrant legea și să creeze premise pentru sancționarea în viitor a Republicii Moldova la CEDO. Fac apel către toți procurorii colegi vizați – să revină la legalitate, să respecte Constituția cu soluționare în termeni proximi a tuturor cauzelor penale cu reabilitarea și scuzele publice corespunzătoare față de persoanelor supuse ilegal urmăririi penale”, a declarat Stoianoglo, citat de Radio Moldova.

Solicitat să se pronunțe pe subiectul desfășurării procesului de pre-vetting în justiție Stoianoglo a spus că„ sînt metode mai simple și productive de a lupta cu corupția pe interiorul sistemului”.

22
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?