X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Stamate a reacționat la informația scandaloasă despre membrul proaspăt-numit la CSM

20 sep. 2023,, 22:36   Politică
3880 0

„Pentru mine este clar că este jocul murdar al unor grupări corupte din sistem de a submina reforma”, este prima reacție a deputatei PAS Olesea Stamate, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități din cadrul Parlamentului, la informația publicată miercuri, 20 septembrie curent, despre Iulian Muntean.

Pe lîngă faptul că bănuiește grupuri corupte din sistem, Olesea Stamate pare să fie supărată pe conducerea Procuraturii Anticorupție (PA), transmite realitatea.

„Dacă PA declară această informație, întrebați-i unde au fost atunci cînd trebuiau să prezinte informație Comisiei pre-vetting?”.

În același timp, deputata a asigurat că, la rîndul său, va solicita informație de la toți actorii implicați, urmînd decizii de rigoare.

„Dar ne vom lămuri și cu asta. Vom solicita informație de la toți actorii implicați și apoi vom decide pașii următori”, a punctat Olesea Stamate.


Amintim că Iulian Muntean, membrul proaspăt numit la Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), fiind delegat de Parlament, este învinuit într-un dosar de corupție. Cazul este unul răsunător, din anul 2018, cînd mai mulți angajați ai Academiei de Studii Economice (ASEM) au fost reținut pentru că ar fi luat mită.

5
2
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?