X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Stamate o acuză pe jurnalista Cornelia Cozonac că a înregistrat o discuție fără acordul ei

3 apr. 11:18   Politică
2759 0

Deputatul PAS, Olesea Stamate, a comentat apariția într-un articol a înregistrării unei discuții cu jurnalista de investigații Cornelia Cozonac în care prima critică activitatea olandezului Herman von Hebel, președintele Comisiei Pre-Vetting.

Stamate confirmă autenticitatea discuției, însă susține că înregistrarea a fost făcută fără consimțămîntul ei, ceea ce, potrivit ei, ar reprezenta o încălcare a Codului de etică al jurnalistului, transmite ziua.md.

„Vreau să-i mulțumesc Corneliei Cozonac pentru publicarea înregistrării discuției noastre colegiale (pentru cine nu știe, ne cunoaștem cu Cornelia de mulți ani, am și implementat proiecte împreună). După mine această situație demonstrează două lucruri esențiale: 1. Calitatea jurnalismului de investigație a unor jurnaliști. În primul rînd codul de etică al jurnalistului zice clar ca acesta este obligat să îți spună că te înregistrează sau ca te va cita – acest lucru nu a fost. Mai mult decît atît – pe finalul discuției noastre (pe care evident ea nu a facut-o publică) – ea spune expres că în cazul în care va vrea sa mă citeze în material – mă va întreba și îmi va arăta textul – ceea ce iar a fost încălcat. Ceea ce trădează vădit interesul ascuns în scrierea acestei ”investigații” – și anume atacul asupra procesului de pre-vetting, și pe undeva – asupra mea personal. 2. Independența indiscutabilă a comisiei pre-vetting și ai membrilor acesteia. Faptul că noi, politicienii, nu sîntem tocmai fericiti de viteza cu care se mișcă procesul, nu este un secret. A fost spus și în cadrul emisiunilor și în cadrul ședințelor cu comisia pre-vetting. Iar faptul că, indiferent de dorința politicului de a mișca lucrurile mai repede – comisia a acționat așa cum considera corect și necesar – este o demonstrație în plus a faptului că comisia a acționat independent, respectînd nivelul de calitate, pe alocuri în defavoarea vitezei. Îmi pare sincer rău pentru Cornelia Cozonac, deoarece aveam o opinie bună despre munca pe care o face. Dar se pare că a fost prinsă, fără să vrea, într-un joc meschin al cuiva (nu voi da nume, desi intuiesc al cui). Acum, stimați urmăritori, sa-mi spuneți voi, credeți că în cazul în care jurnalistul încalcă normele de etică scrise în codul lor de etică și deontologie, ar trebui să depun o sesizare la Consiliul de Presă, sau ținem cont că sîntem în Postul Mare și mai lăsăm de la noi?”, a scris Olesea Stamate pe Facebook.

Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM) susține că a fost obligat să facă publică o înregistrare audio a unei convorbiri telefonice cu deputatul Olesea Stamate, după ce aceasta a negat furnizarea de comentarii în cadrul investigației publicate de portalul Anticoruptie.md.

9
5
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?