X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Solicitare la CEC privind excluderea Partidului "Șansă" din cursa electorală

23 oct. 2023,, 12:42   Politică
3416 1

Reprezentanții Platformei DA au sesizat Comisia Electorală Centrală pe marginea unor încălcări admise de Partidul "Șansă", solicitînd excluderea formațiunea din cursa electorală.

Secretarul general al Platformei DA, Liviu Vovc, a menționat că Partidul Șansă și-ar finanța ilegal campania electorală.

"Șor nu se lasă de șmecherii. Am solicitat CEC-ului ca Șansa lui Șor să fie scoasă din cursă. (..)Cunosc legislația și am sesizat din start încălcarea codului electoral. Cei de la „ȘANSĂ” împart pliante printate pe care se menționează „Tipărit la echipament tehnic propriu. Partidul Șansă”. O astfel de opțiune de tipărire a pliantelor este permisă doar pentru candidații independenți care nu și-au deschis cont electoral.

Partidele politice sînt obligate să facă toate materialele de agitație electorală doar din fondul electoral.

În acest sens partidului sus-menționat, eludînd legea, își finanțează ilegal campania electorală, fără a face achitările de pe contul „fond electoral” ", a anunțat Liviu Vovc.


El a menționat că a depus deja o contestație la Comisia Electorală Centrală cu solicitarea de a sancționa concurentul electoral.

"Pentru astfel de ilegalitate a fost scoasă Tauber din cursa electorală. Dar văd că nu le-a fost de învățătură și continuă în aceeași manieră", mai spune Vovc.

6
0
0
1
45

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?