Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Șefa statului, despre decretul de desemnare a Evgheniei Guțul ca membru al Guvernului

10 aug. 2023,, 15:45   Politică
3676 2

Deși au trecut trei săptămîni de la învestirea Evgheniei Guțul în funcția de bașcan al Găgăuziei și decretul privind desemnarea acesteia în calitate de membru al Cabinetului de miniștri nu a fost încă semnat, președinta țării Maia Sandu dă asigurări că va ține cont de prevederile legale.

Noul bașcan al Găgăuziei, Evghenia Guțul, urmează să fie desemnată în calitate de membru al Cabinetului de Miniștri. Astfel, președinta Maia Sandu și-a expus opnia privind faptul cît de adecvată este prezența lui Guțul, ca exponentă a unei grupări proruse, la ședințele Guvernului, dar și ce urmează să întreprindă autoritățile centrale în acest sens.

„Sîntem o țară democratică și eu mă conduc de prevederile legale, chiar dacă în cazul alegerilor din UTA Găgăuzia, procesele democratice au fost viciate, iar instituțiile responsabile nu au putut împiedica acest lucru.

Recunoaștem aceste deficiențe și vom lucra în continuare pentru ca instituțiile să devină mai puternice și procesele democratice să fie pe deplin respectate. În continuare, vom întreprinde toate măsurile pentru a combate acțiunile de destabilizare a țării și a sancționa persoanele implicate în aceste activități”,a declarat președinta. într-un interviu pentru ZdG, notează Noi.md cu referire la newsmaker.

Amintim că procurorul general, Ion Munteanu, a spus anterior că, în cazul în care se constată fraudarea alegerilor în Găgăuzia, aceest lucru ar trebui să se finalizeze, cel puțin, cu alegeri repetate.

5
4
1
1
31

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?