X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Șefa statului a discutat despre referendumul pe aderare la UE cu ambasadorii

13 feb. 14:14   Politică
2792 0

Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați în țara noastră și cu șefii misiunilor diplomatice ale Canadei, Elveției, Japoniei, Marii Britanii, Norvegiei, Statelor Unite și Ucrainei.

Președinta a discutat cu diplomații despre situația din țară, despre îndeplinirea angajamentelor în contextul procesului de integrare europeană și despre inițiativa de a organiza un referendum cu privire la aderarea țării noastre la UE.

Președinta Maia Sandu a reafirmat angajamentul echipei de la guvernare de a continua reformele inițiate pentru creșterea bunăstării cetățenilor și asigurarea statului de drept.

Poziția ambasadorilor cu privire la desfășurarea referendumului nu a fost făcută publică.

Totodată, astăzi, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că partenerii de la Bruxelles al țării noastre sînt împotriva desfășurării acestui referendum.


„Știu că la Bruxelles au fost șocați de decizia autorităților moldovenești și neoficial s-au exprimat categoric împotriva referendumul inițiat de Maia Sandu. Ei înțeleg că nu are niciun sens să-l organizeze acum. Toate țările care au devenit membri ai UE au organizat astfel de plebiscite după încheierea negocierilor, dar în cazul nostru, negocierile nici măcar nu au început încă. Unele state duc aceste negocieri timp de zeci de ani. Turcia, de exemplu.

Pentru ce să ne grăbim? Pentru ce să introducem aceasta în Constituție, și încă prin mijloace ilegale?”, a declarat Dodon.

4
0
1
1
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?