Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Pavlovsсhi: "Scopul referendumului este de a crește ratingul PAS"

13 feb. 03:00   Politică
2568 0

"Adevăratul scop al acestui referendum [referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană] nu este nicidecum aderarea la Uniunea Europeană, ci pur și simplu ridicarea ratingului doamnei președinte, care acum este în cădere liberă", a declarat expertul în drept Stanislav Pavlovschi, transmite Noi.md.

Potrivit lui Pavlovschi, referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar trebui să aibă un caracter constituțional:

"În ceea ce privește fondul cauzei, acest "exercițiu" este destul de periculos, pentru că apare întrebarea: "Dacă referendumul trece - Maia Sandu este victorioasă, iar dacă pică?"." Ei pot să nu ia în considerare planul B, asta e treaba lor, dar oamenii care gîndesc ar trebui să analizeze diferite opțiuni. Și dacă referendumul nu merge așa cum și-ar dori ei? Adică, ei vor să facă un referendum constituțional. Ce cred ei că este un referendum constituțional? Din punctul meu de vedere, este atunci cînd se fac modificări la Constituție. Ei trebuie să formuleze o prevedere legală și să o supună unui referendum. Și atunci ce vor discuta? Vreți să intrați în Uniunea Europeană sau nu? Acesta nu este un referendum constituțional", a declarat Pavlovschi în cadrul emisiunii "По фактам".

De aceeași părere este și Fadei Nagacevschi, fost ministru al Justiției, avocat, membru al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. El consideră că acest eveniment va fi organizat nu în baza intereselor cetățenilor Republicii Moldova, ci doar în baza intereselor politice:

"Deja nimeni din această republică nu se îndoiește că este vorba de un referendum politic. Este o chestiune în interesul unui partid, unei persoane - doamna Maia Sandu. Această chestiune nu este o chestiune de interes public care îi privește pe cetățenii noștri. Prin urmare, nu ar trebui să ne gîndim prea mult la motivul pentru care a făcut-o, este deja clar - pentru a-și crește ratingul politic", a declarat Nagacevschi în timpul emisiunii.


Amintim că la sfîrșitul anului 2023, președinta Maia Sandu a anunțat că va cere Parlamentului Moldovei să organizeze un referendum privind parcursul european al țării în toamna anului 2024.

30
2
0
3
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?