X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Retragerea R.Moldova din Adunarea Interparlamentară a CSI: Recean anunță primii pași

17 mai. 2023,, 11:17   Politică
2805 0

Republica Moldova inițiază procesul de retragere a țării noastre din Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI).

În acest sens, Guvernul a suplinit ordinea de zi a ședinței de astăzi, 17 mai, cu două proiecte ce vizează denunțarea unor Acorduri semnate anterior cu CSI, transmite tv8.md.

„Inițierea retragerii țării noastre din Adunarea Parlamentară a CSI. Am să rog Cancelaria și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene inițierea avizelor pe interior. cu părere de rău, CSI nu a livrat pentru Republica Moldova. Nu s-a rezolvat conflictul transnistrean. Noi în continuare avem armata rusă staționată ilegal în Republica Moldova. Noi nu am fost protejați de diferite embargouri economice și respectiv am avut întotdeauna instabilități și incertitudini în ceea ce privește sistemul energetic, uneori chiar în plin sezon rece.

Acum de la Guvern este așteptat un ritm mai mare a analizei pe acest domeniu. Să avem o inventariere a acestor acorduri, sînt circa 400 la număr”, a declarat premierul Dorin Recean în debutul ședinței Executivului.

Astfel, ulterior ministra Afacerilor Interne a propus suplinirea ordinii de zi cu proiectul de hotărîre cu denunțarea Acordului cu privire la schimbul de informații în problema ocrotirii frontierelor externe a statelor membre CSI, încheiat la Moscova în 1996.


De asemenea, secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii a propus denunțarea Acordului privind condițiile generale a mărfurilor între statele membre ale CSI.

Propunerile au fost aprobate de către Cabinetul de Miniștri.

3
0
0
1
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?