Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Reacția MAEIE la declarațiile lui Lavrov despre „interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă”

1 sep. 2022,, 15:42   Politică
3594 0

În legătură cu ultimele declarații ale ministrului rus al afacerilor externe Serghei Lavrov, care a sugerat că Rusia va face totul pentru a proteja interesele populaţiei vorbitoare de limbă rusă din Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene reacționează, menționînd că „legislația Republicii Moldova garantează drepturile și libertățile fundamentale ale omului”.

„Vorbitorilor de limbă rusă, ucraineană, găgăuză, bulgară și ai altor minorități etnice le sînt respectate drepturile în conformitate cu principiile democratice, iar în cazul vorbitorilor de limba rusă menționați în declarație, nu au fost semnalate la instituțiile abilitate în țara noastră încălcări ale drepturilor acestora.

Chișinăul, la fel ca întotdeauna, reiterează atașamentul pentru metodele pașnice, diplomatice și bazate pe dialog atât pentru reintegrarea țării cât și în dialogul cu Federația Rusă privind retragerea trupelor ruse staționate ilegal pe teritoriul țării noastre. Oricare alte speculații le considerăm neîntemeiate.

Pentru clarificarea celor expuse de către șeful diplomației ruse și exprimarea poziției autorităților noastre, ministrul de externe Nicu Popescu a dispus convocarea la MAEIE în cursul zilei de astăzi a însărcinatului cu afaceri ad interim al Federației Ruse la Chișinău”, se arată într-un mesaj al MAEIE.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?