X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Promo-LEX: Cadouri electorale și intimidarea observatorilor

24 ian. 2019,, 15:30   Politică
3254 1

Raportul Promo-LEX a alegerilor parlamentare prezentat azi, 24 ianuarie, prezintă o serie de tendințe îngrijorătoare, în special pe subiecte precum intimidarea observatorilor Promo-LEX, startul prematur al campaniilor electorale, utilizarea resurselor administrative și oferirea cadourilor cu tentă electorală.

Astfel, după lansarea primelor două rapoarte de monitorizare ale Misiunii de Observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, atacurile publice denigratoare la adresa misiunii și a rapoartelor sale au continuat, fiind raportate inclusiv și tentativele de intimidare în adresa observatorilor pe termen lung.

De asemenea, concurenții/candidații desemnați au continuat în perioada de monitorizare să organizeze evenimente cu tentă electorală.

Astfel, din cele 110 evenimente identificate de către observatorii Promo-LEX, 62% au fost organizate de către PSRM, 12% de către Blocul ACUM, 11% de către PDM iar 9% de către PPȘ.

De asemenea, în perioada de monitorizare au fost atestate cazuri noi ce pot fi calificate drept utilizare a resurselor administrative. Astfel, PDM a fost vizat în 4 cazuri iar PSRM într-un caz.


Nelipsite în această perioadă au fost și cadourile cu tentă electorală, în 8 cazuri fiind vizat PSRM, în 3 cazuri PPȘ, în 1 caz PDM și un caz PL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?