X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Primarul Timișoarei sare în apărarea Maiei Sandu: ”Nu am virat aceşti bani”

22 ian. 09:30   Politică
3206 1

Primarul USR al orașului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că cei 30.000 de euro, reprezentînd premiul „Timişoara pentru Valori Europene”, nu au fost virați către preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Premiul Timișoara pentru Valori Europene nu este singurul premiu dotat cu bani. Cel mai celebru exemplu este premiul Nobel pentru Pace care vine împreună cu aproape 1 milion de dolari. Dar, nu e singurul. Alt exemplu, e Premiul Saharov pentru libertatea de gîndire, al Parlamentului European, dotat cu 50.000 euro. Sau Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni care sprijină democrația (7.500 euro). Niciun laureat al acestor premii nu a fost acuzat vreodată de ”mită. Acest premiu nu este plătit din bugetul local, așa cum deja am anunțat în repetate rînduri. Este acoperit 100% din bani privați care vin de la firme care cred în valorile europene”, a spus Dominic Fritz, notează noi.md cu referire la realitatea.

Edilul din Timişoara a precizat că deocamdată, cei 30.000 de euro nu au fost viraţi către Maia Sandu:

„Noi încă nu am virat aceşti bani, dar deja sînt discuţii şi Maia Sandu şi pentru asta este atacată. Imediat au sărit ruşii în sus, au publicat o poză cum înmînez acest premiu Maiei Sandu, au început să o atace pentru că a acceptat acest premiu şi imediat au apărut şi în diferite publicaţii media tot felul de discuţii, pentru că premiul este dotat cu 30.000 de euro, cum sînt de altfel foarte multe premii de acest gen, de anvergură, sînt dotate cu sume de bani tocmai ca să arate mai mult decît o diplomă, nu cumva să arate că este un premiu care chiar premiază lucruri extraordinare”.

Maia Sandu a primit pe 13 ianuarie, din partea primarului USR de Timișoara, Dominic Fritz, premiul „Timişoara pentru Valori Europene”, care este însoţit de o recompensă de 30.000 de euro. După ce în spațiul public au apărut polemici și controverse, iar o deputată a partidului de guvernămînt, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), a declarat că legislaţia nu permite ca şefa statului să accepte un astfel de cadou, preşedinţia Republicii Moldova a cerut clarificări din partea Centrului Naţional Anticorupţie.

3
2
0
1
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?