Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

CNA, sesizată de Președinție pentru clarificări despre premiul de 30 000 de euro oferit Maiei Sandu

18 ian. 17:53   Politică
4945 0

Administrația prezidențială a expediat un demers către Centrul Național Anticorupție (CNA) în care a solicitat clarificări cu privire la premiul de 30 000 euro, pe care președinta țării Maia Sandu l-a obținut din partea municipiului Timișoara din Romînia.

Informația a fost oferită pentru Newsmaker de către Irina Gotisan-Sotnic, purtătoarea de cuvînt a Președinției, care a precizat că, din punctul de vedere al instituției, astfel de premii nu reprezintă un cadou.

„Premiile internaționale oferite pentru progresele Republicii Moldova, în semn de apreciere pentru eforturile Președintei Republicii Moldova constituie o recunoaștere a realizărilor tuturor cetățenilor și adeziunii față de valorile democrației și libertății. Astfel de premii, din punctul nostru de vedere, nu se încadrează în noțiunea de cadouri, prevăzută în legislația națională. Pentru a clarifica orice suspiciune, instituția prezidențială a trimis un demers către CNA ca să ne ofere un răspuns despre modul în care legislația tratează astfel de situații”, a explicat Irina Gotisan-Sotnic, purtătoarea de cuvînt a președintei Maia Sandu.

Purtătoarea de cuvînt a șefei statului a subliniat că Maia Sandu nu a primit deocamdată premiul bănesc.

„În momentul în care va fi clar dacă legea permite recepționarea acestuia, instituția prezidențială va acționa transparent și va informa publicul despre modul în care vor fi utilizate aceste resurse”, a precizat comunicatoarea.


Pe 13 ianuarie 2024, Maia Sandu a primit premiul „Timișoara Pentru Valori Europene”, care vine însoțit de 30 de mii de euro.

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Olesea Stamate, președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, a declarat pe 17 ianuarie la emisiunea Rezoomat la Rlive TV că legislația nu permite ca șefa statului să accepte un astfel de premiu.

6
2
0
1
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?