X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Peskov: "Rusofobia din Moldova nu are ecou în rîndul oamenilor"

26 iul. 2023,, 17:40   Politică
3658 1

Rusofobia în Moldova nu găsește adesea ecou în rîndul oamenilor, dar conducerea țării taie toate sforile.

Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvînt al președintelui rus, Dmitri Peskov, în fața reporterilor.

"Rusofobia este încurajată în toate modurile posibile acum în Moldova, de multe ori nu găsește mediu prielnic în rîndul oamenilor. Oamenii, din cîte știm noi, nu prea sînt înclinați spre astfel de manifestări de rusofobie. Conducerea însăși taie toate sforile. Este un lucru rău", a spus el, comentînd decizia Moldovei de a reduce numărul de membri ai misiunii diplomatice ruse la Chișinău.

În același timp, Peskov a menționat că decizia Moldovei de a reduce numărul reprezentanților misiunii diplomatice ruse este "o continuare a liniei neprietenoase a actualei conduceri a republicii" față de Federația Rusă.

"Din păcate, Chișinăul conduce în mod deliberat relațiile noastre într-o stare foarte jalnică. Nu putem decît să ne exprimăm regretul în această privință", a declarat purtătorul de cuvînt al Kremlinului.


"Dar, bineînțeles, astfel de pași conform regulilor diplomatice nu se lasă fără reciprocitate", a conchis Peskov.

Anterior, reprezentantul oficial al Ministerului moldovean al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Igor Zaharov, a declarat pentru TASS că 45 de angajați ai ambasadei ruse, inclusiv diplomați și personal tehnic, vor fi expulzați din Moldova.

Potrivit serviciului de presă al MAEIE, s-a decis reducerea numărului de personal al ambasadei ruse la nivelul ambasadei moldovenești de la Moscova: pînă la 10 diplomați și 15 persoane responsabile de funcții administrative, tehnice și de altă natură. Această decizie a fost explicată prin numeroasele acțiuni neprietenoase și încercări de destabilizare a situației politice interne din Moldova. Potrivit notei, diplomații ruși ar trebui să părăsească Moldova pînă la 15 august.

35
0
0
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?