X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

MAEIE anunță cîți angajați ai Ambasadei Ruse vor rămîne la Chișinău

26 iul. 2023,, 13:10   Politică
3647 0

După ce vicepremierul Nicu Popescu a anunțat în cadrul ședinței Guvernului despre reducerea numărului diplomaților ruși acreditați în Republica Moldova, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a venit cu precizări.

Astfel, conform deciziei autorităților moldovenești, la etapa actuală, reprezentarea fiecărui stat, în baza principiului de paritate, urmează să constituie 10 funcții diplomatice și 15 poziții administrative, tehnice și de serviciu.

În prezent, Republica Moldova are șase diplomați acreditați în Federația Rusă, în timp ce autoritățile ruse au 40 de diplomați în țara noastră, în afară de personalul tehnic de la Ambasada rusă, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

În conformitate cu nota diplomatică a MAEIE înmînată părții ruse în cadrul întrevederii, decizia sus-menționată a autorităților moldovenești trebuie să fie pusă în aplicare pînă la 15 august curent.

Reacția Moscovei nu s-a lăsat mult așteptată. Purtătorul de cuvînt al MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că decizia este una nejustificată și neprietenoasă și că aceste acțiuni nu vor rămîne fără un răspuns.


Menționăm că astăzi vicepremierul Nicu Popescu a anunțat despre reducerea personalului diplomatic al Ambasadei Rusiei în R.Moldova.

8
1
1
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?