Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Zaharova a promis măsuri de răspuns la decizia de a reduce personalul ambasadei Rusiei în Moldova

26 iul. 2023,, 12:22   Politică
4429 0

Rusia nu va lăsa fără răspuns decizia Republicii Moldova de a reduce numărul de angajați ai ambasadei Rusiei, ceea ce reprezintă încă un pas al Chișinăului spre distrugerea relațiilor bilaterale. Acest lucru a fost declarat de reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în cadrul unui briefing.

"Considerăm că este vorba de acțiuni nejustificate și neprietenoase care nu vor rămîne fără răspuns. Acesta este un nou pas spre distrugerea relațiilor bilaterale din partea regimului de la Chișinău", a spus ea, comentînd demersul corespunzător al Republicii Moldova, potrivit tass.

"În ceea ce privește așa-zisa anchetă, care conține acuzații nefondate la adresa ambasadei Rusiei la Chișinău și a personalului acesteia de activități de spionaj - aceasta este un fel de opus, o povestire fantezistă, nu are nimic de-a face cu realitatea. Diplomații noștri și misiunile noastre diplomatice din Republica Moldova respectă cu strictețe Convenția de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961", a declarat ea.

Vă reamintim că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu, a anunțat astăzi decizia Guvernului de a reduce numărul de personal diplomatic acreditat la Ambasada Rusiei la Chișinău.

Decizia a fost luată în urma unei investigații jurnalistice despre presupusele sisteme de spionaj instalate pe acoperișul ambasadei ruse.

29
1
1
3
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?