Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Popescu: "Am decis să limităm numărul diplomaților ruși acreditați în R.Moldova"

26 iul. 2023,, 10:32   Politică
3348 1

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu, a anunțat astăzi despre decizia Guvernului de a reduce numărul personalului diplomatic acreditat în cadrul Ambasadei Rusiei la Chișinău.

Decizia vine urmare a investigației jurnalistice despre presupusele sisteme de spionaj instalate pe acoperișul Ambasadei Federației Ruse.

Nicu Popescu a menționat că se atestă tentative destabilizare internă, iar acestea trebuie descurajate.

"Timp de mai mulți ani am fost ținta unor activități destul de ostile din partea Federației Ruse, o bună parte dintre acestea au fost realizate prin intermediul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Am văzut informațiile privind numărul excesiv de antene de pe clădirea Ambasadei. E important ca serviciile diplomatice să se concentreze pe bunele relații, însă atunci cînd o parte a personalului diplomatic este îndreptat spre eforturile de destabilizare a țării noastre și acțiuni care nu țin de modalitățile standard de acțiune a unor servicii diplomatice, am ajuns de comun acord cu instituțiile și decidenții politici la necesitatea limitării numărului de diplomați din Federația Rusă acreditați în RM, astfel încât să se creeze o situație în care sînt mai putini indivizi care acționează împotriva țării noastre.

Reprezentanții Federației Ruse au fost, de asemenea, informați despre acest lucru", a declarat Popescu la ședința de astăzi a Guvernului.


Menționăm că o investigație jurnalistică publicată recent relevă că Ambasada Rusiei la Chișinău ar fi dotată cu multiple sisteme de antene capabile să capteze orice tip de semnal la distanță. Președintele Maia Sandu a declarat că instituțiile R.Moldova sînt la curent cu existența unor presupuse sisteme de spionaj.

9
0
0
3
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?