X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

Pensionarii și șomerii sponsorizează candidatul Partidului Șor la alegerile bașcanului

13 apr. 2023,, 15:11   Politică
4158 0

Candidatul la funcția de guvernator al Găgăuziei din partea Partidului Șor, Evghenia Guțul, a prezentat raportul financiar pentru prima săptămînă de campanie electorală.

Potrivit documentului, principalii "sponsori" ai campaniei sale sînt membrii Parlamentului și primarii membri de partid, care au donat între 20 și 40 de mii de lei. Iar pensionarii și șomerii au donat candidatului 120 de mii de lei. Artiștii care au evoluat la concerte electorale în trei orașe, potrivit raportului, nu au primit nimic, relatează nokta.md
Într-o săptămînă ea a primit 808 mii lei, din partea partidul "Șor" — zero

Potrivit raportului financiar al Evgheniei Guțul, în prima săptămînă de campanie electorală, în contul ei au fost transferați 808 mii de lei:
- 768 mii lei - de la persoane fizice;
- 40 mii lei - mijloace financiare proprii.

Mijloace financiare din partea partidului ”Șor”, care a înaintat-o pe Evghenia Guțul, nu au fost indicate.

Partidul Șor nu a transferat banii, dar reprezentanții săi au făcut acest lucru în calitate de persoane fizice. Și-au adus contribuția deputați și reprezentanți ai autorităților publice. Drept sursă a mijloacelor financiare este indicat salariul.


Donații generoase din partea pensionarilor și șomerilor

În ciuda faptului că partidul Șor de cîteva luni organizează proteste, la care vorbește despre pensionarii sărăciți, Evghenia Guțul a primit de la șapte pensionari între 2 și 15 mii de lei în sumă totală de 65 de mii de lei.
Unul dintre cei mai generoși pensionari a fost un locuitor din Ceadîr-Lunga. El a donat 10.000 de lei. Pe facebook el apare drept consilier municipal al orașului Ceadîr-Lunga, susține partidul ”Șor”.

Drept sursă, toți pensionarii au indicat economii sau economii/pensii.

Șase șomeri au transferat sume cuprinse între 5 și 15 mii lei, suma totală fiind de 54 mii lei.

9
5
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?