X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Pascaru a comentat propunerea de demitere a Guvernului Chicu

24 iun. 2020,, 11:46   Politică
3187 9

În situația de criză profundă prin care trece țara, atît sub aspect epidemiologic, cît și economic, demiterea actualului guvern și numirea altui cabinet este inacceptabilă, a declarat deputatul PSRM Nicolae Pascaru în cadrul emisiunii „Cutia Neagră”.

Deputatul este de părere că în ciuda criticilor, Guvernul Chicu gestionează satisfăcător situația deloc simplă în care s-a pomenit R.Moldova.

„Să dăm jos Guvernul și să vină altcineva - nu va face față, sînt sigur. Aici nu vorbim de un manager care va veni urgent și va face minuni în cîteva luni, aici vorbim de un sistem întreg. Medicii deja sînt epuizați, e o criză de cadre medicale. Guvernul Chicu gestionează situația la moment corect. Nu vom vota pentru demiterea pe ultima sută de metri”, a explicat Pascaru.

Parlamentarul s-a referit și la scenariul privind înlocuirea anumitor miniștri ai actualului cabinet, în cazul în care se va ajunge la un consens politic în acest sens. Potrivit lui Nicolae Pascaru, PSRM ar fi gata să formeze „o coaliție a salvării naționale”.

„Dacă mai vedem în Parlament că mafia mai cumpără vreo 5,6 deputați, ce vom facem noi?! Lucrează ca la ei acasă și nimeni nu poate să demonstreze toate acele tranzacții. Ce ține de remanierile în guvern - ei pot veni cu niște idei ca să facem o coaliție a salvării naționale, din diferite partide care nu s-au vîndeut, și nu de la Șor sau alte grupări.


Însă, a schimba un minister nu e așa ușor. Guvernul Sandu a activat cinci luni și nu a făcut nimic. Doar au majorat tarifele și au fugit. Nu au avut responsabilitate politică. Cînd s-a dus Maia Sandu, Năstase nici nu știa și o mare parte din miniștri nu știau. Asta e responsbilitate?”, se întreabă Pascaru.

Socialistul mai afirmă că opoziția nu ar fi fost în măsură să gestioneze actuala criză, chiar dacă dezaprobă orice decizia a Guvernului Chicu.

„Eu nu cred că putea fi un alt guvern care să gestioneze în țara asta profund coruptă, într-o criză politică, într-un sabotaj mafiotic prin toate structurile - nu cred că alt guvern putea ține situația cu pandemia sub control”, a conchis deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?