X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Partidul MAN acționează în judecată Președinția și Parlamentul Republicii Moldova

25 ian. 12:31   Politică
3530 1

Partidul Mișcarea Alternativă Națională (MAN) anunță că a acționat în judecată Parlamentul Republicii Moldova și Președinția Republicii Moldova în vederea nerespectării procedurilor legale de numire în funcție a noului guvernator al Băncii Naționale.

Anunțul a fost făcut de președintele MAN, Ion Ceban, care a declarat că a fost împotriva acțiunilor ilegale și a modului în care a fost demis fostul guvernator al BNM, Octavian Armașu, notează Noi.md.

MAN contestă legalitatea numirii noului Guvernator BNM, desfășurată în data de 22 decembrie 2023, întrucît acordarea cetățeniei Republicii Moldova a fost publicată în Monitorul Oficial abia în data de 23 decembrie 2023. Potrivit formațiunii, această acțiune contravine procedurilor legale și creează un precedent îngrijorător.

MAN a solicitat în instanță:

1. Anularea parțială a Decretului Președintelui Republicii Moldova privind acordarea cetățeniei Republicii Moldova nr. 1257-XI din 21 Decembrie 2023.
2. Anularea Hotărîrii Parlamentului privind numirea în funcție de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei cu nr. 427 din 22.12.2023.


MAN subliniază necesitatea unei proceduri legale, corecte și transparente în toate acțiunile de guvernare.

Contactată de Noi.md, Aurica Jardan, reprezentanta Serviciului de presă al Parlamentului, a menționat că demiterea lui Octavian Armașu a avut loc cu respectarea tuturor procedurilor legale, iar primarul trebuie să se ocupe de administrarea oraşului, nu de politică.

"Primarul chișinăuienilor a arătat la prima ninsoare cum nu știe să gestioneze banii oamenilor atunci cînd a lăsat orașul înzăpezit, iar locuitorii Chișinăului și astăzi circulă cu dificultate pe străzi pline de gheață și gropi. Nu a știut să gestioneze banii atunci cînd a lăsat elevii fără program prelungit sau asistenții parentali fără salarii, sau consumatorii casnici fără compensațiile la căldură", se mai arată în reacția oferită de Aurica Jardan.

Contactați de Noi.md pentru comentarii, responsabilii din administrația prezidențială nu au venit, deocamdată, cu vreun răspuns.

Amintim că Octavian Armașu a fost revocat din funcție în data de 21 decembrie, în locul acestuia fiind numită Anca Dragu, originară din România.

27
0
1
1
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?