X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Opinie: Guvernele precedente au preferat să amîne crizele

10 dec. 2021,, 06:21   Politică
3318 9

Acum Republica Moldova trece printr-o perioadă foarte și foarte complicată.

Declarația a fost făcute de fostul vice-premier pentru reintegrare, Vlad Kulminski, în cadrul unui interviu de la TV8.

”Guvernele precedente au ales să amîne toate crizele pe care ei le confruntau, acest guvern a preferat să le abordeze și să le rezolve”, a declarat fostul vice-ministru.

Potrivit lui Kulminski, actualmente ne aflăm în cea de-a doua fază de destrămare a URSS. Iată de ce, țările precum Ucraina, Belarus, Armenia, Azerbaidjan și altele din regiune sînt marcate de conflicte teritoriale.

”Republica Moldova este practic ultima țară care este cît de cît într-o situație cît de cît stabilă. Eu nu cred că cineva vrea să destabilizeze RM acum și să mai aibă un conflict în zonă. Noi trecem prin al doilea val al destrămării URSS, este nevoie de o gestionare foarte bună a politicii externe”, a mai spus Kulminski.


Totodată, fostul vicepremier menționează că actualul Guvern are o abordare cinstită și corectă.

”Acest guvern va înregistra mai multe progrese pe relațiile care le avem cu Federația Rusă. A fost o plăcere să lucrez în cadrul acestui guvern, pentru că pentru prima dată în istoria țării noastre avem un guvern care abordează problema transnistreană fără implicarea intereselor personale. Guvernul actual nu are nici un interes personal, el acum lucrează în interesul RM”, a concluzionat Kulminski.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?