Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Olesea Stamate, despre decizia CC privind candidații la alegeri ai fostului partid ȘOR

29 sep. 2023,, 15:45   Politică
4801 1

Membrii fostului partid ȘOR, scos în afara legii, pot să se înscrie în cursa electorală. Aceasta după ce Curtea Constituțională (CC) a suspendat temporar legea ce interzicea acest lucru. Olesea Stamate consideră că decizia Înaltei Curți deschide temporar posibilitatea pentru fostul partid ȘOR să-și înscrie candidați în cursa electorală la alegeri locale generale.

„Din momentul în care legea a fost suspendată, candidații (n.r. din partea Partidului Șor, scos în afara legii) pot depune solicitările de înregistrare în cursa electorală și deja depinde ce va zice CC ce va spune cînd va examina cauza în fond”, spune președinta Comisiei juridice, numiri și imunități.

Iar mai departe, în condițiile în care CC va menține legea, dar în cursă deja vor fi înregistrați candidați ai forței neconstituționale, situația trebuie examinată, dar cel mai probabil, excluși din electorale, spune Stamate.

„Totuși, în așa condiții, din punctul meu de vedere, aceste persoane trebuie retrase din cursă. Dacă legea rămîne în vigoare, interdicția se păstrează și ele nu se pot regăsi în listă”, declară deputata, notează Noi.md cu referire la agora.

Stamate consideră că Înalta Curtea ar fi interesantă să se pronunțe pe marginea cauzei cît mai repede, în condițiile în care suntem în prag de scrutin electoral.


Pe 28 septembrie, CC a suspendat prevederile Codului electoral privind interdicția aplicată unor persoane asociate partidelor politice declarate neconstituționale să candideze la alegeri. Sesizarea, depusă de deputații partidului ȘOR, scos în afara legii, va fi examinată pe 3 octombrie.

19
4
2
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?