X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Moscova este pregătită să ajute la restabilirea funcționării normale a formatului 5+2

2 aug. 2022,, 16:45   Politică
3010 0

Moscova este pregătită să ofere asistență la restabilirea activității normale a formatului „5+2” privind reglementarea transnistreană (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina și observatori din SUA și UE) pe măsură ce apar condițiile adecvate.

Acest lucru a fost declarat marți la un briefing a purtătoarei de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, relatează tass.ru.

„Sîntem pregătiți să contribuim la restabilirea funcționării normale a formatului 5+2 pe măsură ce se formează condițiile corespunzătoare, se implementează tactica pașilor mici de interacțiune între malurile Nistrului în interesul locuitorilor de pe acestea”, a spus ea.

Totodată, Zaharova a subliniat că metoda de a face presiune asupra Transnistriei este contraproductivă și duce procesul de reglementare în impas.

„Noi, în calitate de garant și mediator în procesul de reglementare transnistreană, promovăm dialogul între Chișinău și Tiraspol, sîntem în favoarea unei soluționări cuprinzătoare a problemei transnistrene cu acces la acorduri politice care să se potrivească ambelor părți ale conflictului", a adăugat diplomatul.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?