Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldovenii ar putea zbura direct din Chișinău spre orașe egiptene

20 noi. 2023,, 14:14   Politică
2593 0

Moldovenii ar putea zbura direct din Chișinău spre orașe egiptene. Guvernul se pregătește să negocieze un acord privind serviciile aeriene cu administrația de la Cairo.

Executivul urmează să aprobe lista membrilor delegației care va negocia înțelegerea. Din ea vor face parte șeful Autorității Aeronautice Civile Vasile Șaramet și mai mulți responsabili din cadrul Autorității, secretarul de stat de la Infrastructură Mircea Păscăluță împreună cu mai mulți colegii din cadrul instituției, dar și responsabili de la Ministerul de Externe, transmite realitatea.

„Acordul privind serviciile aeriene dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Arabe Egipt va stabili principiile de reglementare a funcționării serviciilor aeriene bilaterale, cuprinzînd norme privind securitatea aviației, taxe și certificate de navigabilitate și competență”, se arată în document.

Potrivit proiectului publicat de Guvern, beneficiile acordului sînt reciproce. Printre acestea se numără crearea oportunităților comerciale, crearea noilor oportunități turistice pentru cetățenii Republicii Moldova, dar și întărirea relațiilor existente dintre state, în vederea dezvoltării optime a turismului.

0
1
1
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?