X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Moldova va avea parte de suport pentru dezvoltarea rutelor culturale și a turismului național

16 feb. 2023,, 10:46   Politică
1728 0

Republica Moldova va beneficia de suport pentru implementarea inițiativelor de promovare a culturii și a turismului. În plenul Parlamentului va fi examinat proiectul de lege cu privire la accederea țării noastre la Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale, se arată într-un comunicat de presă emis de către Parlamentul Republicii Moldova.

Deputații au votat în două lecturi pentru proiectul de lege care vine să promoveze turismul în țara noastră. Documentul a fost examinat și la ședința comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

Datorită acestui proiect de lege, Republica Moldova va beneficia de suport și asistență în implementarea politicilor pentru dezvoltarea rutelor culturale. Acordul mai oferă și certificarea „Rută culturală a Consiliului Europei.”

Acordul parțial extins al Consiliului Europei privind rutele culturale are drept scop dezvoltarea unui spațiu cultural comun. Documentul a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2011. În prezent, sînt 36 de state membre ale Acordului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?