X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova aprobă lista ţărilor care nu respectă principiile transparenței

5 mar. 16:46   Politică
2568 0

Republica Moldova va aproba o listă a statelor care nu respectă principiile transparenței. Documentul se află pe masa miniștrilor, iar prevederile vor fi dezbătute la ședința de miercuri, 6 martie, a Guvernului.

Lista va cuprinde 75 de state, inclusiv Rusia, Iran, Iordania, Afganistan. Documentul mai vizează zeci de state musulmane, arabe sau africane, transmite realitatea.

„Lista va fi folosită de către autoritățile publice, întreprinderile de stat şi societăţile comerciale cu capital public în vederea stabilirii condițiilor de participare la procedurile de privatizare, parteneriat public-privat, achiziţii publice şi concesiuni vizate de mecanismul de deoffshorizare prevăzut de Legea nr. 215/2020 pentru modificarea unor acte normative (legea deoffshorizării)”, se arată in nota informativă a proiectului.

Pentru a stabili jurisdicțiile vizate, se iau în considerare gradul de cooperare în ceea ce privește schimbul de informații privind înregistrarea societăților comerciale de orice tip, rapoartele de evaluare ale organizațiilor internaționale privind gradul de transpunere a standardelor internaționale de transparență, cadrul juridic intern și eficiența autorităților regiunii și informația cu privire la gradul de implementare în legislația națională a standardelor europene.

5
2
0
6
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?