Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Mihai Popșoi investit oficial în funcția de Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene

29 ian. 09:14   Politică
2357 1

Mihai Popșoi, a fost investit oficial în funcția de vicepremier și Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Acesta a depus jurămîntul și a fost felicitat de șefa statului cu noua etapă în cariera sa.

”Este cunoscut de partenerii de dezvoltarea a RM, a muncit alături de colegii din guvern pentru ca să creștem încrederea partenrilor externi în RM. Politicile țării noastre rămîn aceleași. Avem mult de lucru, avem de întreprins acțiuni importante pentru ca să pornim negocierile și pentru ca să realizăm negocieri și chiar dacă avem o instituție separată pentru realizarea acestor obiective rolul MAEIE rămîne la fel de important. Așteptarea este să urgentăm să continuăm să realizăm proiecte foarte importante în relația cu România. Vă felicit și vă urez mult succes în această nouă sarcină pe care o aveți”, a spus Maia Sandu.

Cu un mesaj a venit și premierul Republicii Moldova, care a menționat că în această săptămînă va fi aprobată și o nouă structură a Guvernului.

”Dragă Mihai bine ai venit în componența Guvernului, vreau să îți mulțumesc că ai ajutat și pînă acum în acest efort de politică externă. Joi în Parlament vom solicita să se aprobe modificarea structurii Guvernului și vom avea dincolo de vicepremier pe afaceri externe vom avea și un vicepremier pe integrare europeană, fără portofoliu”, a spus Recean.


La rîndul său, Mihai Popșoi, a spus că noua funcție este o onoare pentru el.

”Această funcție este o mare onoare și o mare responsabilitate, însă prioritățile sînt clare: continuarea parcurului de integrare UE, vom continua dialogul cu România, vom fortifica în continuare dialogul strategic cu SUA, cu Ucraina, vom dezvolta cooperarea noastre bilaterală”, a spus Mihai Popșoi.

Fiind întrebat de ce anume acum a fost nevoie reformarea Ministerului Afacerilor Externe, noul ministru a menționat că ministerul de fapt nu va fi reformat.

”MAE nu urmează să fie reformat, ministerul urmează să își exercite activitatea în continuare. Biroul pentru Afaceri Europene urmează să fie creat, dar ministerul cum a fost așa și rămîne să promoveze interesele Republicii Moldova”, a spus Mihai Popșoi.

Reamintim că după ce Nicu Popescu și-a anunțat demisia din funcția de Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Guvernul a numit în funcția de Ministru al Afacerilor Externe pe Cristina Gherasim care va fi și negociatorul șef al țării noastre cu UE.

Cristina Gherasimov va fi un ministru fără portofoliu care va conduce Biroul de Integrare Europeană.

2
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?