Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Mihai Popșoi, în sedința Parlamentului: ”Riscurile din partea grupării criminale ȘOR sînt evidente”

4 oct. 2023,, 11:30   Politică
9255 0

În aceste momente, deputații urmează să voteze pentru interzicerea persoanelor, parte a unor dosare penale, să candideze la alegerile locale din 5 noiembrie.

Prin această măsură, aleșii poporului vor să oprească membrii partidului interzis ȘOR să candideze la alegerile din această toamnă.

Potrivit deputatului PAS, Mihai Popșoi, scopul principal al guvernării este de a opri grupările criminale să oprească calea de dezvoltare a Republicii Moldova.

”După decizia Curții Constituționale de ieri, vreau să văd măcar pe cineva care va îndruga că această curte este controlată de PAS. Riscurile din partea grupării criminale ȘOR sînt evidente și firesc ca cetățeni responsabili și reprezentanți ai poporului nu putem să îi lăsăm ca acest lucru să se petreacă fără a fi pedepsit. Vom vota această lege azi, pentru a împiedica această grupare să saboteze Republica Moldova.

Această țară mică, chinuită este de cîțiva ani în bătaia vîntului, iar acum avem șansa unică să pornim procesul de negocieri de aderare la UE și evident că cei care au sperat să țină mai departe în gheare de fie RM nu vor să ne lasă să trăim marele noastre aspirații. Iată că această grupare criminală, după ce ani de zile a profitat de sistemul de justiție, acum încearcă să capitalizeze pe instituțiile noastre încă nereformate.


Sîntem impuși să intervenim astăzi și vom convinge și vom explica tuturor cetățenilor: Noi fiecare cetățean decidem viitorul RM, dar nu fugari criminali și cameleoni politici. Din acest motiv vă îndemn să ripostăm, să nu îi lăsăm pe cei care nu doresc ca RM să se dezvolte. Nu vom admite acest lucru și prin acest vot vă îndemn să sprijinim demersul nostru și în continuare să apărăm democrația pentru că pentru asta ne-au ales cetățenii”, a declarat Popșoi.

8
1
0
0
41

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?