Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Maia Sandu despre extrădarea fugarului Șor

27 dec. 2023,, 14:10   Politică
4509 0

În contextul demersurilor de extrădare a lui Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare pentru implicarea în „furtul miliardului”, Președintele Maia Sandu a reiterat angajamentul guvernului în aducerea lui Șor în fața justiției, anunță Noi.md

Într-un interviu recent, președintele Sandu a subliniat că, deși Ilan Șor se află în prezent în Israel, guvernul continuă să insiste pe procedurile de extrădare.

„Am avut mai multe reușite în sancționarea la nivel internațional a oamenilor corupți... Una ați menționat-o și dumneavoastră, de condamnare a lui Ilan Șor. Din păcate, el nu se afla în țară la momentul condamnării și în continuare vom insista pe aceste proceduri de extrădare și sperăm să obținem și o decizie pozitivă în acest sens,” a declarat Maia Sandu.

În același context, președintele a menționat reforma amplă a justiției din Republica Moldova, care include evaluarea integrității judecătorilor și procurorilor, precum și curățarea sistemului judecătoresc de corupție. Aceste măsuri sînt esențiale pentru consolidarea statului de drept și asigurarea unei justiții eficiente, a adăugat Sandu.

Ilan Șor, care a fugit din R. Moldova în iunie 2019, după căderea regimului Plahotniuc, a fost condamnat pe 13 aprilie 2023 de magistrații Curții de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții in sistemul bancar pe termen de 5 ani.


Conform Procuraturii Anticorupție, Ilan Șor urmează să restituie peste 5,2 miliarde de lei Băncii de Economii.

Ministerul Justiției a anunțat deja autoritățile israeliene că Șor are statutul de condamnat, o solicitare de extrădare urmînd să fie transmisă repetat.

8
4
0
0
35

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?