Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Lilian Carp: „Moldova trebuie să investească mai mult în securitate dacă vrea să facă față provocărilor”

25 aug. 2022,, 18:00   Politică
2669 0

Președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, susține că Republica Moldova trebuie să investească mai mult în securitate, deoarece astfel va putea face față provocărilor la care este expusă. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă susținute după Colegiul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), transmite tv8.md.

Deputatul Lilian Carp a declarat că în cadrul forumului au fost vociferate mai multe probleme cu care se confruntă organele din cadrul ministerului și cum pot fi acestea soluționate.

„Ceea ce pot spune cu certitudine este că Republica Moldova trebuie să investească mai mult în securitate dacă dorește să facă față provocărilor la care este expusă. În urma vizitei făcute la punctul de trecere al frontierei Palanca am făcut cunoștință despre modul cum s-a confruntat acest punct de trece al frontierei după data de 24 februarie, atunci cînd am avut un flux enorm.

Ceea ce m-a frapat este că cum a făcut față provocărilor Biroul de Migrație și Azil. Un tînăr care lucrează la acest Birou a lucrat trei zile fără să plece acasă. Acesta fapt a scos în evidență faptul că instituția trebuie reformată. Problema era că nu avea cine să-l schimbe pe acel tînăr pentru că nu sînt suficienți oameni”, a relatat Lilian Carp.

Potrivit deputatului, o altă problemă ține de stare în care sînt mașinile Inspectoratului General de Poliție.


„Multe din ele sînt depășite, unele din ele au cîte 500 sau un milion de kilometri parcurși. Acestea sînt realitățile și noi trebuie să găsim soluții și să vedem cum putem îmbunătăți aceste unități... La atacurile cibernetice, la moment, instituțiile noastre fac față, dar asta nu înseamnă că noi nu trebuie să investim mai mult. Din păcate și acesta este un cîmp de luptă”, a declarat Carp.

Totodată, acesta a subliniat că un alt aspect care a fost luat în considerare în cadrul discuțiilor a fost pachetul social oferit angajaților ministerului de Interne. Lilian Carp a dat garanții că în timpul apropiat, instituțiile vor lucra la majorarea salariilor pentru cei care lucrează în instituțiile din subordinea MAI.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?