Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4004

Josep Borrell: Securitatea, stabilitatea și conectivitatea sînt cuvintele-cheie ale acestei reuniuni

1 iun. 2023,, 11:06   Politică
1872 1

Securitatea, stabilitatea și conectivitatea vor fi cuvintele-cheie ale acestei reuniuni din perspectiva construirii unui cadru comun de politici pentru UE, a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell.

„Eu sper că prezența multor lideri aici, care sînt aproape de Ucraina, la cîțiva kilometri de frontiera cu Ucraina, vor trimite un mesaj puternic despre unitate. Cum multe state, nu doar cele din UE, vor apăra ordinea internațională, dreptul oamenilor și suveranitatea țărilor. Este foarte important ca acest mesaj să ajungă la Rusia. Trebuie să lucrăm la trei lucruri. Primul - să conectăm mai bine oamenii din această comunitate politică. Al doilea este să stabilizăm continentul nostru și al treilea lucru este securitatea, stabilitatea și conectivitatea. Acestea sînt cele trei cuvinte-cheie ale acestei reuniuni din perspectiva construirii unui cadru comun de politici pentru UE”, a declarat oficialul, transmite radiomoldova.md.

Josep Borrell s-a referit și la perspectiva de aderarea la UE a Republicii Moldova, menționînd că ea deja există, iar țara noastră trebuie să facă reforme.

„Perspectiva de aderare există, deja este oferită. Ieri a fost un concert vibrant unde toată lumea a audiat imnul UE și eu cred că voința europeană a oamenilor, a Guvernului și calea europeană e foarte clară. Moldova are statutul de candidat. Acum Moldova trebuie să facă reformele. (...) Republica Moldova decide în mod independent ce se întîmplă cu regiunea transnistriană. Cipru a devenit membru al UE avînd o problemă teritorială. Moldova la fel poate să facă acest lucru”, a declarat oficialul european.

2
0
0
0
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?