X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

Ivanov: „SIS-ul trebuie să fie sub control parlamentar”

9 dec. 2020,, 12:57   Politică
4658 10

SIS-ul trebuie să fie sub control parlamentar și nu este nimic rău în faptul ca Stadionul Republican să fie întors Statului. De această părere este deputata Partidului Șor, Violeta Ivanov, care a declarat într-un briefing de presă că într-o țară parlamentare SIS-ul trebuie să se supună legislativului și nu președintelui țării.

„Revenirea SIS-ului sub control parlamentar a meritat eforturile voastre și instigarea la ură? Deputații care acum sînt împotrivă cunosc foarte bine Legislația Republicii Moldova și, anume, că într-o țară parlamentară SIS-ul se supune legislativului și nu președintelui țării. Instituția trebuie să fie sub controlul celor 101 deputați și nu a unei singure persoane”, a menționat Ivanov în cadrul briefingului.

De asemenea, Ivanov s-a arătat nemulțumită de faptul că Curtea Constituțională a suspendat legea prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit statului.

„Ce este rău ca acest teren să aparțină statului? La propunerea deputaților din Platforma Parlamentară Pentru Moldova a fost introdus un amendament care stipulează expres că pe acest teren pot fi construite exclusiv obiective sportive și culturale pentru copiii, părinții, buneii noștri”, a mai declarat Ivanov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?