X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 507

Instanța a decis: Tauber, trimisă în arest la domiciliu pentru 20 de zile

2 mai. 2023,, 21:15   Politică
3887 0

Marinei Tauber revine în arest la domiciliu pentru un termen de 20 de zile.

Este decizia judecătorului de instrucțiune, luată în urma audierilor argumentelor procurorilor, dar și din partea avocaților.

Cu puțin timp în urmă, Procuratura Anticorupție, în cadrul unei conferințe de presă a venit cu precizări referitoare la reținerea Marinei Tauber.

„Procurorii anticorupție au considerat că e necesar să fie reținută Marina Tauber, fiindcă cu trei zile mai devreme avocații deputatului Tauber au fost anunțați despre necesitatea schimbării măsurii preventive de control judiciar cu arest preventiv”, explică Veronica Dragalin.

Șefa PA, de asemenea, a menționat că documentele obținute în cadrul investigației confirmă că biletele procurate pentru zborul de luni au fost cumpărate duminică, la două zile după ce a fost anunțată solicitarea procurorilor privind necesitatea înlocuirii măsurii preventive cu arest preventiv.


Totodată, potrivit procurorilor Anticorupție, dosarul privind finanțarea ilegală a Partidului politic Șor se află la etapa finală, pe masa procurorilor, pentru a fi transmis în instanța de judecată și examinarea în fond. Pînă la această etapă au fost valorificate toate probele acumulate pe parcursul urmăririi penale, ceea ce a generat necesitatea înaintării demersului privind înlocuirea măsurii preventive eliberarea provizorie sub control judiciar prin arest preventiv în privința Marinei Tauber.

Procurorii susțin că Marina Tauber a admis mai multe încălcări în perioada aflării în arest la domiciliu.

„Avînd restricția de a comunica cu învinuiții de pe dosar și a purta discuții telefonice, a folosit telefoane speciale cu aplicația bria, prin care a purtat conferințe, dînd indicații directe președinților și vicepreședinților oficiilor teritoriale din R.Moldova cum să racoleze persoane pentru a participa la proteste, cum să organizeze transportul centralizat din diferite raioane, cum vor fi recepționați banii pe timp de noapte, în pungi de polietilenă și în plicuri pentru remunerarea acestor persoane și achitarea transportului. Aceste discuții au fost interceptate prin intermediul măsurilor speciale de investigație și au fost puse pe masa judecătorilor în vederea argumentării faptului că aceste restricții impuse din arest la domiciliu au fost încălcate”, afirmă unul dintre procurorii care au participat la ședință.

Reamintim că la 28 aprilie 2023, Procuratura Anticorupție a depus un demers la judecătorul de instrucție să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condițiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amînată ședința de judecată ca să poată călători în Israel.

Considerînd că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condițiile impuse de judecători, procurorii au dispus reținerea învinuitei la Aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală.

3
0
3
2
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?