X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4011

Influențele lui Plahotniuc, Șor, Botnari și Andronachi. Grosu: „Eu presupun că nu stau cuminți”

15 feb. 2022,, 14:02   Politică
3271 2

Președintele Parlamentului, Igor Grosu nu exclude că fost lider al democraților, Vladimir Plahotniuc, fostul șef la SIS, Vasile Botnari, ex-deputatul democrat, Vladimir Andronachi și deputatul fugar Ilan Șor, ar mai avea influențe în Republica Moldova. Grosu admite că în spatele mai multor proteste, care au loc în țară, ar putea fi și contribuția celor patru, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Eu presupun că ei nu stau cuminți...Noi analizăm anumite mișcări, încercări de a influența anumite lucruri în republică. Nu excludem că unele proteste au loc și cu contribuția lor”, a declarat Igor Grosu în ediția de luni seară a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Totuși, spicherul Legislativului susține că nu este foarte clar gradul de influență al acestora.

„Ei știu că acum ei sînt preocupați mai mult de cum să evite interacțiunea cu justiția din Republica Moldova”, a spus Igor Grosu.

Cît despre Vasile Botnari, președintele Parlamentului crede că „ar trebui să dea răspunsuri la niște întrebări”.


„Nu pot să mă pronunț cît de influent este el acum, dar el datorează societății și Procuraturii niște răspunsuri în special în dosarul profesorilor turci”, a punctat Igor Grosu.

Fostul șef de la SIS, Vasile Botnari a fost singurul recunoscut vinovat în dosarul „profesorilor turci”, în august anul trecut. El s-a ales doar cu o amendă de 88 de mii de lei și a fost privat și de dreptul de a ocupa o funcție publică în următorii cinci ani.

În prezent, Ilan Șor este anunțat în căutare internațională, după ce a fugit din Republica Moldova în iunie 2019, cînd democrații au pierdut guvernarea. Acesta este condamnat în R. Moldova, în primă instanță, la 7 ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani.

Controversatul Vladimir Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, după ce PDM a cedat puterea. Centrul Național Anticorupție a stabilit că, în prima perioadă după plecare din țară, el s-a aflat în cel puțin trei țări: Statele Unite, România și Marea Britanie.

Vlad Andronachi a părăsit Republica Moldova după alegerile parlamentare din iunie 2021.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?