Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

În nouă localități din țară, alegerile riscă să fie declarate nevalabile

5 noi. 2023,, 19:10   Politică
2706 0

Peste 40 la sută din alegătorii înscriși în listele electorale, ceea ce constituie circa 1,1 milioane de persoane, au participat la vot pînă la ora 19.00, a anunțat președintele Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman.

Localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Pocrovca, Dondușeni, cu o rată de participare de peste 77%. La polul opus, localitatea cu ce mai redusă prezență la vot este Chioselia Rusă, Găgăuzia, - cu puțin peste 5% rată de prezență la vot.

În Chișinău, pînă la ora 19, au votat peste 39% din alegători. Cei mai activi rămîn a fi alegătorii din sectorul Rîșcani - peste 38%, la popul opus se află sectorul Ciocana, unde se înregistrează o participare la nivel de 37%.

În suburbiile capitalei se înregistrează o prezență la vot de peste 41 la sută. Cei mai activi sînt locuitorii satului Condrița, cu o rată de participare de 51%, iar la polul opus se află comuna Bubuieci – sub 36%.

La Bălți au participat la vot 37% dintre alegătorii înscriși în listele de bază, iar la Comrat - 39%.


Președintele CEC a subliniat că în nouă localități din țară, rata de participare la vot a fost mai mică de 25 la sută, ceea ce înseamnă că alegerile riscă să fie declarate nevalabile.

"La această oră constatăm că din cele 898 de localități din țară, în 9 dintre acestea avem o prezență de sub 25%. Legea electorală prevede că acolo unde nu se întrunește condiția de participare la vot de ¼ din numărul de alegători, alegerile urmează a fi declarate nevalabile. Dar, mai sînt două ore pînă la închiderea secțiilor și sperăm să avem o prezență de peste 25%", a declarat președinta CEC.

Menționăm că pe listele electorale de bază, la nivel de țară, sînt înscriși 2,76 de milioane de alegători.

0
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?