X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Hotărîrea CC privind declararea neconstituționalității Partidului „ȘOR”, publicată în Monitorul Oficial

26 iul. 2023,, 10:50   Politică
2785 0

Hotărîrea Curții Constituționale (CC) privind declararea neconstituționalității Partidului Politic „ȘOR” a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial.

Hotărîrea CC a fost aprobată în urma mai multor ședințe de examinare a cazului, care au durat, cu pauze, mai mult de o lună de zile.

Potrivit hotărîrii, formațiunea se consideră dizolvată. Nici un act al partidului emis pînă la pronunțarea hotărîrii Curții nu are nici o valoarea juridică, este menționat în document.

Totodată, Înalta Curte a decis ca Ministerul Justiției să desemneze o comisie de lichidare a partidului, care va întreprinde toate măsurile necesare pentru lichidarea și radierea acestuia din registrul de stat al persoanelor juridice, notează Noi.md cu referire la moldpres.

Reprezentanții din Parlament ai Partidului Politic „ȘOR” vor continua să-și exercite mandatele, dar în calitate de deputați independenți, fără dreptul de a se afilia la alte fracțiuni parlamentare, la fel și aleșii locali.


Procesul de examinare a fost inițiat în baza unei sesizări depusă la CC de către Guvern, prin care s-a solicitat verificarea constituționalității Partidului Politic „ȘOR”.

În timpul ședințelor de examinare a cauzei au fost expuse probe potrivit cărora Partidul Politic „ȘOR” ar fi mituit alegători și participanți la proteste, precum și ar fi organizat transportarea acestora. Reprezentanții Partidului au respins afirmațiile.

5
2
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?