Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Grosu, discurs înflăcărat în fața miniștrilor și deputaților: "Alegerile locale sînt un test"

16 iun. 2023,, 11:16   Politică
3171 3

Obiectivul autorităților de la Chișinău în anul 2023 este de a organiza alegeri locale libere și corecte, dar și deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, declară speakerul Parlamentului, Igor Grosu.

Declarația a fost făcută astăzi, la Parlament, unde are loc conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă”, ediția 2023.

„Să organizăm impecabil alegerile locale. Atenție, nu ca în Găgăuzia”, a precizat oficialul, în prezența a premierului Dorin Recean, deputați, diplomați, reprezentanți ai ministerelor, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Țara noastră începe să lucreze la turații maxime pentru aderarea la Uniunea Europeană. La Parlament armonizăm legislația la cea europeană, un proces complex în care avem nevoie de tot ajutorul și de toată experiența și expertiza pe care o puteți pune la dispoziție… Anul ăsta noi avem cu dvs. două obiective clare: 1. Să organizăm impecabil alegerile locale. Atenție, nu ca în Găgăuzia. Să spunem lucrurilor pe nume și eu vă chem să vorbim foarte franc, nu ca bandiții să ajungă în funcții elective. Alegerile locale sînt un test foarte important. 2. Să facem totul impecabil la capitolul implementării recomandărilor pentru a fi capabili să solicităm, dar cel mai important să obținem deschiderea negocierilor”, a menționat Igor Grosu.

Agenda evenimentului de astăzi include discuții despre rolul societății civile în promovarea și monitorizarea agendei europene a Republicii Moldova, precum și despre experiențele și perspectivele cooperării dintre instituțiile statului și societatea civilă.


Menționăm că peste 100 de reprezentanți ai sectorului asociativ din toată țara participă astăzi la conferința anuală „Cooperarea dintre Parlament și societatea civilă”. La eveniment sînt prezenți premierul Dorin Recean, deputați, diplomați, reprezentanți ai ministerelor.

3
2
0
0
40

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?