X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4014

Grosu, despre semnarea cererii de aderare la UE: R.Moldova a ajuns în atenția UE

22 mar. 2022,, 11:15   Politică
2570 0

Președintele Parlamentului în cadrul emisiunii În PROfunzime a spus că Moldova a făcut un pas mare în urmă depunerii cererii de aderare și că acum trebuie să se mobilizeze nu doar autoritățile, dar și societatea pentru a realiza acest scop măreț.

Potrivit președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, Republica Moldova a reușit să pună țară în atenția Uniunii Europene, iar această este un succes foarte mare. El consideră că după războiul din Ucraina, decizia de a depune cererea a fost cea mai bună, iar acum trebuie să depună toți efort pentru a atinge standartele necesare care să ne permită să intrăm în marea familie Europeană, transmite Noi.md cu referire la sinteza.org.

Grosu a menționat că Moldova reușit să ajungă în atenția UE, prin propriile eforturi. Iar după războiul din Ucraina lumea s-a schimbat, dinamică lucrurilor în Europa de Est va capătă cu totul o nouă valență, se arată convins Grosu.

"Noi trebuie să fim mobilizați, bine organizați, să ne facem agenda, să ne facem tema pentru acasă, să fim mai vocali și să venim cu argumente, pentru că însăși cererea de aderare presupune un angajament foarte serios și pe agenda de combatere a corupției, reforma justiției, reforma altor domenii, climatul de afaceri, deschiderea piețelor, calitatea produselor noastre, cum a spus și Doamna Președinte azi, că noi toți trecem printr-o perioada a deficienței , avem nevoie de ajutor, de donații și în același timp este solicitarea de a deschide și pietile pentru produsele noastre”, a spus Grosu.

La începutul lunii martie, Maia Sandu, Igor Grosu și Natalia Gavrilita au semnat cererea de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. Șefa statului a declarat că decizia a fost luată în contextul crizei de securitate din regiune, iar odată cu semnarea acestui document Moldova alege să fie parte a lumii libere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?