X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Dosarul uzurpării puterii în stat: Dezvăluiri de la surse din Procuratură

9 aug. 2019,, 12:50   Politică
4833 0

Surse din Procuratura Generală au declarat pentru realitatea.md că, cauza penală pe faptul uzurpării puterii în stat se află în gestiunea procurorului „pentru misiuni speciale” a Procuraturii Generale, Viorel Radețchi.

Pe acest caz a fost creat și un grup de urmărire penală în care au fost incluși încă cîțiva procurori precum și ofițeri din cadrul SPIA a MAI. Membrii grupului au fost impuși să semneze o „declarație de nedivulgare” a informației din dosar.

Nici pentru membrii grupului de urmărire penală nu este clar care este obiectul investigației deși subiecții investigației sînt expuși, ca în filme, într-o schemă de lucru piramidală, în frunte cu Vladimir Plahotniuc, mai jos fiind expuși într-o axă activul Partidului Democrat din Moldova, iar pe altă axă - judecătorii Curții Constituționale.

Din axa activului PD se regăsesc fostul prim-ministrul Pavel Filip, fostul speaker al Parlamentului Andrian Candu, ex-ministrul de Interne Alexandru Jizdan, ex-ministra Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc, vicepreședintele PD și ex-ministrul justiției Vladimir Cebotari, deputatul Sergiu Sîrbu, deputatul Nicolae Ciubuc, iar lista conform „indicației” lui Andrei Năstase rămîne deschisă, fiind cerută obligatoriu ridicarea imunității tuturor deputaților din dosar.

Paradoxal, dar în afară de denunțul lui Andrei Năstase, în acest dosar nu se mai conține nimic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?