Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Doru Petruți: ”Marea majoritate a populației vrea discuții pe teme interne”

19 apr. 10:06 (reactualizat 20 apr. 01:40)   Politică
41605 0

Acum, în societate s-a format o situație foarte interesantă, în care avem o președintă care a fugit în permanență de temele importante interne precum este sărăcia, migrația, prețul la alimente, iar pentru acest lucru la un moment dat electoratul o va taxa.

Opinia a fost expusă, în cadrul unui interviu onaline, de către sociologul Doru Petruți.

”Marea majoritate a populației nu vrea narativele legate de extern, război și așa mai departe, dar vor dezbatere tocmai pe tema internă. Ei ne bagă în asta tocmai pentru că nu pot avea succes pe partea cealaltă, nu le ies calculele. Noi avem un record foarte interesant (...) acum avem o situație cu totul excepțională, pentru că avem o președintă care a fugit în permanență de temele importante interne. Avem un președinte, care a fost și este menajat în cel mai ridicat grad de presa ”independentă” care nu o pune în dificultate și eu nu găsesc o temă cît de cît serioasă în agenda sa. Eu nu mă refer la tot felul de întîlniri, dat premii și plantat copaci, eu mă refer la faptul că în patru ani de mandat nu este nici o temă majoră precum sărăcia, migrația, prețurile la alimente - o temă majoră în care președintele să se fi implicat dar nu cu declarații și lozinci”, a declarat sociologul.

Potrivit lui Petruți, electoratul, pentru aceste ”eșecuri” la un moment dat o va taxa pe Maia Sandu.

”Senzația mea este că acest lucru oricum se va întîmpla mai devreme sau mai tîrziu, populația nu va suporta la sfîrșit. Eu cred că maturizarea electoratului s-a petrecut foarte interesant și chiar rezultatul de la locale cu tot controlul administrativ, cu toată mass-media, cu toate televiziunile interzise reprezintă un exemplu clar. Uitați-vă pe rezultatele din Chișinău unde PAS nu doar a pierdut din primul tur, dar a pierdut și consiliul”, a concluzionat Doru Petruți.


67
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?